Wat is Mortex? Voordelen, toepassingen & prijs

Benieuwd naar de mogelijkheden en toepassingen van mortex? In dit blog bespreken we alles dat je moet weten over mortex.
mortex

Mortex is een Belgische coatingstechniek op basis van natuurlijke kalk en cement. Het product is aan te brengen op verschillende manieren en is geschikt voor je woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Door de veelzijdige aard in kleur en effecten is het product de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit.

Bovendien kan het zowel buiten als binnen geplaatst worden. Mortex plaatsen kan je trouwens op allerlei meubels, vloeren en trappen. Het product is enorm flexibel en is makkelijk aan te brengen op alle oppervlakken.

Mortex geeft een luxe betonlook die meteen in het oog springt. Het product is enorm populair in badkamers en keukens omdat het pleister volledig waterdicht is. Daarnaast is het ook geschikt voor het bedekken van vloerverwarming.

Mortex kan in lagen van 1 tot 3 mm dik aangelegd worden. De dikte is afhankelijk van de ondergrond. Tegenover een totaalrenovatie is mortex relatief simpel aan te leggen omdat je het makkelijk over je oude tegels kan plaatsen, zonder al te veel werkzaamheden.

De voordelen van mortex

  • Volledig waterdicht
  • Geen nabehandeling nodig
  • Beschikbaar in meerdere kleuren
  • Duurzaam en natuurlijk materiaal
  • Verschillende afwerkingsmogelijkheden
  • Makkelijk aan te brengen zonder veel sloopwerken
  • Moderne look voor nieuwbouw- en/of renovatieprojecten

Mortex aanbrengen: de toepassingen

Mortex kan op heel wat verschillende oppervlakken bekleed worden: vloeren, muren, plafonds, trappen, zwembaden, sauna’s, badkamers, douches, werkbladen, terrassen, meubels enzovoort. Zowel binnen als buiten zijn er heel wat mortex toepassingen mogelijk.

Mortex badkamer

Door de waterdichte aard van mortex is het een zeer interessant product voor een badkamer. In principe kan je het zelfs toepassen over je gehele badkamer. Denk maar aan je douche, bad, vloer en lavabo. Door een glanzende waslaag toe te passen zorgen we voor een waterdichte oplossing. Dit zorgt er ook voor dat je badkamer makkelijk te drogen en kuisen is.

mortex

Mortex keuken

Mortex is ook ideaal in de keuken. Met een mortex keukenblad heb je een duurzaam oppervlak dat bestand is tegen dagelijks gebruik. Het product blinkt uiteraard ook uit door de waterdichtheid. Ook heb je zo meteen een moderne uitstraling in je keuken.

Mortex is hier ook makkelijk toe te passen omdat je het gewoon bovenop je huidige keukenblad kan plaatsen. Sloopwerken zijn niet altijd nodig hiervoor. Ook biedt de glanzende waslaag ervoor dat je keukenblad zo makkelijk te onderhouden en te reinigen is.

Mortex muren

Met mortex creëer je een mooie en moderne betonlook. Het pleister is waterdicht waardoor je het risico op eventueel vocht aanzienlijk verkleint. Mortex kan op eender welke muur geplaatst worden. Omdat er verschillende kleuren en afwerkingen mogelijk zijn, is het een ideale bekleding voor elke muur of kamer.

Mortex vloer

Een mortex vloer is niet alleen mooi, maar ook heel handig qua onderhoud en om te reinigen. Omdat het waterafstotend is door de waslaag is je vloer zo bestand tegen vlekken en knoeien. Daarnaast is het duurzaam en kan het gemakkelijk omgaan met het dagelijkse gedoe in huis.

Een mortex vloer komt in verschillende kleuren en afwerkingen, zodat je precies de juiste look voor jouw ruimte kunt kiezen. Simpel gezegd, mortex vloeren maken het leven mooier én makkelijker!

Mortex eettafel

Het product is makkelijk aan te leggen op meubels. Mortex eettafels zijn voornamelijk enorm populair. Met een strakke en moderne betonlook krijgen je meubels een uniek karakter. Een mortex meubel is ook volledig uniek. Door de verschillende kleuren en afwerkingen creëer je een meubelstuk dat niemand heeft.

Prijs mortex per m²

De prijs voor het aanleggen van mortex ligt tussen €16 en €46 per vierkante meter. De laagdikte, kleur, afwerking en de bezettingsaard spelen hier allemaal een rol in. Daarnaast hangt de prijs ook af van de projectduur en de ondergrond. Een moeilijk bereikbare ondergrond neemt uiteraard ook meer tijd in beslag. Zijn er sloopwerken nodig? Dan zal de prijs ook natuurlijk iets hoger liggen.

Voor een duidelijke en transparante offerte op maat kan je ons altijd contacteren of meteen bellen voor meer informatie. Wij komen gerust eens langs voor een adviesgesprek. Bekijk daarnaast nog even ons portfolio en volg ons op Instagram!

Picture of Geschreven door Ridvan Caylar
Geschreven door Ridvan Caylar

Zaakvoerder van Color Concept

Deel dit artikel

Je woning nieuw leven inblazen?

Contacteer ons voor een gratis adviesgesprek of een offerte op maat!
Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?